120 kjendiser siden 2006

Klart det er moro å se på når kjendiser skal gjøre noe de ikke kan. Det kan være morsomt nok selv om det ikke dreier seg om kjendiser, men det er nå rart med det. Å se kjente folk som man vet er enere på sine egne områder prøve seg på noe så krevende som dans, så kan det oppstå mange og morsomme situasjoner som til sammen kan bli innmari bra TV.

Det var det BBC1 som først innså og lanserte derfor programmet som Strictly Come Dancing som ble en umiddelbar suksess i 2004. Så kanskje var det ikke noen stor gamble for TV 2 å kjøpe seg rettighetene til å sende programmet her i Norge. Skjønt en viss risiko var det helt sikkert for TV-publikum i ulike land kan oppfatte det samme konseptet veldig ulikt. Så knallsuksess i Storbritannia var ingen garanti for at det skulle gå hjem her oppe på bjerget.

Men TV 2 gamblet og vant. Ikke minst fordi man klarte å få de riktige kjendisene til å stille opp. Det var alle sammen folk som var godt kjent i de tusen hjem og de kvitterte alle sammen for tilliten ved å virkelig gi alt for å vinne. Den helhjertede innsatsen som kjendisene la for dagen var et helt sentralt poeng og en veldig viktig bidragsytende faktor da TV 2 etter avsluttet finale kunne se tilbake på en braksuksess. Så vellykket var det at man besluttet å kjøre en ny sesong allerede samme høsten. Å sette penger på at oppfølgeren den høsten skulle bli en suksess ville gitt veldig lave odds så det var det sikkert ingen som gjorde

Og dermed var en såkalt langkjører skapt. Antallet kjendiser som har fått prøve seg på dansegulvet med hele det norske folk som publikum har blitt stort med årene. 12 sesonger og ti kjendiser pr program gir til sammen 120 kjente fjes.