Spill på vinner

TV-programmet Skal vi danse, som pleier å gå hver høst på TV 2, bygger på ideen om at folk som opprinnelig ikke er spesielt dyktige på å danse, på relativt kort tid kan utvikle sine ferdigheter voldsomt bare de får god veiledning, og er villige til å satse maksimalt.

Og nå man lager TV av dette konseptet er det selvfølgelig viktig at de som skal lære seg å danse er folk som seerne kjenner igjen fra andre sammenhenger, med andre ord det man på god norsk kaller kjendiser. Disse kjendisene skal ikke bare bli så flinke som mulig til å danse, de skal også konkurrere om å vinne både et dommerpanel og publikum sin gunst. For hvert program bli en etter en stemt ut slik at det til sist gjenstår en vinner.

Det er helt umulig å forutse hvem av deltakerne som kommer til å vinne. I så måte er det et perfekt emne å gamble på og det er det sikkert mange som gjør også. Det ville overraske mye om ikke noen av de etablerte spillnettstedene organiserer spill på for eksempel hvem som blir årets vinner. Siden utfallet vil påvirkes ikke bare av hvor dyktig den enkelte danser blir, men også hvor populær vedkommende var før konkurransen begynte og i hvilken personlighet og treningsiver de legger for dagen, så er det ingen som har noen relevant innsideinformasjon som kunne gjøre spillet urettferdig.

At Katrine Moholt skulle stikke av med seieren den første sesongen var det sikkert mange som tippet, men med motstandere som fotball- og sjakkspilleren Simen Agdestein, blomster Finn og revyartisten Guri Schanke var utfallet ikke på noen måte gitt. Det var sikkert mange som satte sine penger på Agdestein siden mange nok oppfattet ham som en allsidig fyr, men det nok likevel høye odds ved å satse på ham.