DE HELSEMESSIGE FORDELENE VED DANS

Det har aldri vært enklere eller mer populært å riste booty og høste de mange helsemessige fordelene ved dans. Nybegynnerklasser for voksne med eller uten partnere er allment tilgjengelig på dansestudioer, samfunnshus og mange treningssentre. Salsa, swing, hip hop, jazz, ballroom, mage og ballett: Det spiller ingen rolle hva slags dans du liker, så lenge du beveger deg til rytmen, kroppen din fordeler. Dans gjør trening morsomt, krever ikke spesialutstyr (du trenger ikke spandex, paljetter eller en spray tan) og er egnet for alle aldre. Og enten du ønsker å gå ned i vekt, øke humøret, opprettholde fleksibiliteten eller holde tankene dine skarpe, dans gjør alt. Fem, seks, syv, åtte!

DANS GIR EN TOTAL KROPPSTRENING.

Dans gir en flott, generell laveffekts aerob trening. Som andre former for aerob trening styrker dans hjertet, lungene og sirkulasjonssystemet. Men de varierte bevegelsene forbedrer også kjernestyrke, koordinering, balanse, fleksibilitet, muskeltone og romlig bevissthet. I motsetning til noen andre aerobe øvelser, som løping, kan de fleste typer dans enkelt endres for å møte forskjellige fysiske begrensninger.

DANS HJELPER MED VEKTTAP.

Dansestiler som krever rask bevegelse og lar deg pusteløs, for eksempel salsa eller swing dans, kan hjelpe med vekttap. Hvis du prøver å kaste noen pounds gjennom dans, sørg for å velge en stil som krever intens bevegelse-sette alt inn i det, og gjør det ofte. Dans kan også hjelpe deg med å nå det anbefalte målet på minst 10 000 trinn om dagen, noe som kan bidra til å holde vekten i sjakk. En studie fant at de som deltok i en firkantet dans reiste tilsvarende åtte miles på en natt. En behagelig måte å øke beinmasse og forbedre muskelstyrke, dans kan være spesielt nyttig for de som er i faresonen for lav bentetthet. Visse dansetrinn, spesielt de som får deg til å bevege deg fra side til side, forbedrer styrken på tibia, lårben og andre benbein – som bærer mesteparten av kroppsvektens vekt. Ved å bygge opp beinmassen din, kan du avverge eller bremse utviklingen av osteoporose. Dans styrker muskler somh kan hjelpe oss med å stå rettere og redusere fallrisikoen. Dans er kjærlighetsspråket mitt. Det er slik jeg sprer glede over hele verden. Det er min supermakt, hensikten Gud ga meg og en av hovedgrunnene til at jeg smiler. Jeg er full av følelser, selv om noen mennesker kanskje ikke vet det fordi jeg er ganske reservert, privat og nesten sjenert til tider. Dans er måten jeg uttrykker det jeg føler, eller gi slipp på noen følelser jeg kanskje ikke vil føle. Det er det eneste som fjerner eventuelle hemninger som gjør meg for saktmodig til å uttrykke meg.