Dans – Kategorier

Vals

Denne grasiøse og langsomme tomannsdansen ble først introdusert på midten av 1800-tallet og ble sterkt popularisert av musikken til den berømte komponisten Johann Strauss. I dag representerer denne dansen gullstandarden og den mest kjente dansen i ballsalene rundt om i verden.

wienervals

Original form for vals, først fremført ved de italienske domstolene, huskes i dag som wienervals. Den skiller seg fra den mye mer kjente “English Slow Waltz” ved å ha mye raskere 180 slag i minuttet og var den første som introduserte “lukket hold” mellom utøvere.

Tango

Opprinnelig opprettet i den argentinske regionen Rio de la Plata, er denne dansen i dag kjent for mange av sine variasjoner (argentinsk tango, uruguayansk tango, finsk tango og to typer ballroom-tangoer – standard og amerikansk) og den fascinerende sensuelle og energiske stilen.

Cha-Cha-Cha

Denne utrolig rytmiske dansen skapt i Latin-Amerika klarte å blande sammen både de langsomme og veldig energiske bevegelsene, noe som gjorde den til en umiddelbar hit blant dansere rundt om i verden.

Rumba

Populariteten til denne cubanske dansen kom fra dens fokus på sensuelle hoftebevegelser til dansepartnere. Siden opprettelsen på 1930-tallet ble det laget mange typer rumba, spesielt cubansk rumba (med stilen til de afrikanske slavene som skapte den), katalansk rumba (med spansk smak), Flamenco Rumba og afrikansk rumba.

Samba

Samba er en kjent danse- og musikalsjanger som oppsto fra kysten av Afrika og landet Brasil. I dag blir smittende sambarytme sett på som Brasils nasjonaldans, og det berømte brasilianske karnevalet samler millioner av Samba-dansfans hvert år.

Mambo

Denne cubanske dansen som akkompagnerer musikken med samme navn ble introdusert på 1930-tallet, og klarte raskt å vinne popularitet med bedriftene til kjente musikere og dansere som Perez Prado, Benny Moré, Tongolele, Adalberto Martínez, Rosa Carmina og Lilia Prado.

Raskt skritt

Letthjertet og rask bevegelse, kraftige former og synkopasjoner, representerer kjernestilegenskapene til Quickstep, en av de mest populære ballroomdansene i verden i dag. Opprinnelig utviklet på 1920-tallets dansescene i New York og Karibien, som kombinasjonen av dansene som Charleston, en langsom variant av Foxtrot, Peabody, shag og one-step. Den jevne og glamorøse versjonen av quickstep som i dag danses over hele verden til 4/4 musikkslag på 48-52 takter per minutt ble standardisert i 1927.

Jive

Jive er en av de fem mest populære latindansene og er også kjent under navnene swing, boogie eller boogie-woogie. Den regnes for å være en av de livligste av alle latinske danser, og fremmer den glade og støyende typen forestillinger, med mye knebevegelse og hoftegylling. Dens offisielle ballroom jive-variasjon som ofte danses med en hastighet på 176 slag per minutt ble formalisert på 1990-tallet.

Bolero

Bolero er en argentinsk dans, men den har også forskjellige internasjonale varianter av samme navn som kommer fra Cuba og Spania. Dagens populære ballroomversjon av denne dansen er basert på den cubanske boleroen, og den er også kjent under navnet “rumba”. Denne 2/4 eller 4/4 musikken med et tempo på rundt 120 slag per minutt som er velkjent over hele verden.