Startfeltet høsten 2016

Ærlig talt når man ser startfeltet for sesong 2 høsten 2006 så er det på ingen måte gitt hvem det er som kommer til å stikke av med seieren. På papiret som det heter på sportsspråket så burde Tone Damli Aaberge være en av de som hadde best sjanse til å vinne. Ikke bare er hun vakker og har mange tilhengere landet rundt, men hun er en artist som er vant til å bevege seg til musikk så steget inn i dansen burde ikke være så langt for henne. Så seier for henne burde ikke gi høye odds.

Da tok nok de som spilte på den gamle boksestjernen Steffen Tangstad en større sjanse. Ikke for det. Boksere er jo ofte kjappfotede folk, ettersom fotarbeidet er veldig viktig i den sporten. En idrettsstjerne med større sjanser – fremdeles på papiret – var Susann Goksør Bjerkrheim. Håndballspillere har det meste når det gjelder det fysiske. De er raske, sterke, smidige, spenstige og må antakelig også være bra på koordinasjon. Dessuten er Susann både ung og vakker og nøt en meget stor popularitet etter sine mange fantastiske bragder ikke minst på landslaget. Nok en «lavoddser» med andre ord.

Det morsomme med Skal vi danse er at de velger så mange veldig ulike personer og personligheter. Også dette året var spennet stort. Astronomen Eirik Newth var nok for eksempel et helt utippet navn i denne forbindelse. Ikke desto mindre deltok han med liv og lyst. At han nok var en desidert «høyoddser» bremset ikke innsatsen hans. Snarer tvert om.

Men så var det altså komikeren Kristian Ødegård som stakk av med seieren. Han var jo både kjent og populær allerede da og sjarmerte både dommere og publikum både med sin personlighet og sine danseferdigheter. Hvor mange det var som satte pengene sin på ham vites ikke, men en verdig vinner var han i alle fall.