Helsemessige fordeler med dans

Stresshåndtering.

Det sosiale aspektet ved dans bør heller ikke undervurderes. Dans involverer ofte andre mennesker. Derfor kan det bidra til å redusere følelser av isolasjon. Dans kan forbedre vår fysiske, mentale og følelsesmessige velvære. Andre helsemessige fordeler med dans inkluderer: Dans kan være en gledelig distraksjon som kan roe angst. Dans innebærer vanligvis musikk, som kan være beroligende. Det var et mareritt som hjemsøker en danser i søvne. Joshua Shutkind, som da var førsteårskorpsmedlem med Ballet West, gikk inn på scenen i prinsens ettertraktede rolle i Nøtteknekkeren og glemte helt trinnene. Men Shutkind drømte ikke. “Dansere er klar over sine styrker og en av mine var mitt minne,” sier han. “Selskapet stolte alltid på meg for å plukke opp koreografi, og den slags holdt selvtilliten min høy.”

Motivasjon.

Musikk og dans kan også være motiverende, inspirere oss til å riste, rasle og rulle (eller i det minste trykke våre føtter!). Dans kan bidra til å koble oss til gledelige minner i fortiden. Det kan gi en emosjonell humør-boost, økende nivåer av feel-good hormon serotonin. Dans styrker muskler somh kan hjelpe oss med å stå rettere og redusere fallrisikoen. Dans er kjærlighetsspråket mitt. Det er slik jeg sprer glede over hele verden. Det er min supermakt, hensikten Gud ga meg og en av hovedgrunnene til at jeg smiler. Jeg er full av følelser, selv om noen mennesker kanskje ikke vet det fordi jeg er ganske reservert, privat og nesten sjenert til tider. Dans er måten jeg uttrykker det jeg føler, eller gi slipp på noen følelser jeg kanskje ikke vil føle. Det er det eneste som fjerner eventuelle hemninger som gjør meg for saktmodig til å uttrykke meg.

Throughout his career, choreographer d. Sabela grimes has relied on a number of different mentors. One provided the connection for his move to South Africa. Another planted the seed for creating concert dance, and yet another helped him develop a deeper understanding of dance outside of movement practice. “When I think of this word ‘mentor,’ I think of consensual guidance,” says grimes, now associate professor of practice at USC Glorya Kaufman School of Dance. “There’s an accountability that’s shared.” Building a dance career is never as easy as you want it to be, points out Ashley Werhun, a former contemporary ballet dancer who co-founded the mentorship platform Mentorly. “Mentors help you see things you weren’t considering,” she says. If someone’s generous enough to offer guidance, make sure you’re making the most of the mentorship.