Typer av dans

Vals

Waltz er en tidløs, drømmende dans, ansett for å være alle dansers mor. Den sterke melodien gjenkjennes lett av dens 3:4 taktart, eller “1,2,3-1,2,3”, med en tyngre aksent på “1”.

Vals er kulminasjonen av eleganse og raffinement. Rett holdning og de myke, runde, flytende bevegelsene utstråler nåde og balanse mens par glir over på dansegulvet.

For nettopp denne egenskapen til Waltz har den blitt grunnlaget for mange andre typer danser. Det langsomme tempoet til Waltz gir par frihet til å bevege seg og koble seg nærmere hverandre enn noen gang.

Det er her romantikken til Waltz skaper sin tidløse atmosfære, og hvordan den delikate 3-trinns bevegelsen til Waltz blir fantastisk.

Enkle, flytende ballkjoler beveger seg mot klokken rundt gulvet med lilting-handlinger avledet fra det som kalles “stige og falle”. Navnet “Waltz” stammer fra det tyske ordet “Walzer” som betyr “å danse”.

Sterkt forankret i europeisk folkedans og referert til så tidlig som på 1500-tallet, kom Waltz langt før den ble popularisert på midten av 1800-tallet av musikken til den berømte komponisten Johann Strauss.

Til å begynne med ble det ikke allment akseptert, da dansen ble ansett for å være antisosial, og gikk bort fra sekvens/fellesdans, og i stedet tilføyde et personlig og privat forhold mellom partnere

Denne vakre dansestilen har en melankolsk kvalitet over seg. trekvarttiden minner om en vuggevise, selv om det å navigere i komplekse sett med svinger, kroppssvaier, fall og fotforandringer gir en finurlig smak til dens “opp og ned”-utseende.

Foxtrot

Referert til som “Rolls Royce” av alle dansestiler, fikk Foxtrot sin popularitet takket være sin lokke og rykte for å være en “bli kjent med dansen din”.

Endelig fikk partnere en sjanse til å danse nær nok til å delta i samtale. Dette gjorde den til en av de mest populære av alle sosiale danser.

Grasiøs, livlig, levende, leken og rask, Foxtrot består av ganske enkle serier med lange gåbevegelser, chassés, børstetrinn og sidetrinn. De lange trinnene brukes ved langsommere tellinger og kortere trinn på raskere.

Gjennom tiårene har Foxtrot tilpasset seg mange forskjellige musikalske sjangere og tempoer, og dermed gjort dansen ekstremt allsidig og aktuell med tiden, og ble en “All Purpose” type dans.

Foxtrot

Referert til som “Rolls Royce” av alle dansestiler, fikk Foxtrot sin popularitet takket være sin lokke og rykte for å være en “bli kjent med dansen din”.

Endelig fikk partnere en sjanse til å danse nær nok til å delta i samtale. Dette gjorde den til en av de mest populære av alle sosiale danser. Grasiøs, livlig, levende, leken og rask, Foxtrot består av ganske enkle serier med lange gåbevegelser, chassés, børstetrinn og sidetrinn.

De lange trinnene brukes ved langsommere tellinger og kortere trinn på raskere. Gjennom tiårene har Foxtrot tilpasset seg mange forskjellige musikalske sjangere og tempoer, og dermed gjort dansen ekstremt allsidig og aktuell med tiden, og ble en “All Purpose” type dans.