Typer av dans

lets-dance

Ballett

Tutuer, pointe sko og menn i tights er det som kommer opp i tankene når noen nevner ballett. Likevel er Ballet så mye mer enn det. Sagt å være den vanskeligste sjangeren å mestre, er ballett en streng dansestil som er grunnlaget for de fleste former for dansetrening. Det er vanligvis satt, men ikke begrenset til, orkestrert musikk og er ofte den første dansestilen et barn vil oppleve når de begynner på dansekursene sine. Ballettsko brukes vanligvis til danserens føtter har utviklet nok styrke til å utvikle seg til pointe sko, skjer ofte rundt 12 år og først etter at elevene har fått tillatelse fra læreren. Ballett er et utmerket undervisningsverktøy for alle dansere, da det er en kompleks blanding av teknikk, koordinering og musikalitet.

Trykk på

Tap beskrives best som “musikalske føtter”. Tap er en form for dans der dansere bruker føttene som slagverk. Tappesko er som er spesialdesignet med perkusive metallplater på tå og hæl, kalt kraner. Det er mange forskjellige stilarter med tapdans, men de to mest bemerkede er Rhythm Tap og Broadway Tap. Rhythm Tap er mer musikalsk drevet, der Broadway Tap er mer dans og bevegelsesorientert. Tap er flott for å fremme rytme hos dansere, da det gjør føttene til et musikkinstrument.

Jazz

Jazz er den mest populære dansestilen blant dansere. Jazz kombinerer alle dansestiler i en høy energisk dans som er uten konvensjonelle grenser. Det har blitt påvirket av ballett, moderne, tap, hip-hop, afrikansk dans og mange flere stiler. Jazz er ofte ledsaget av positive, for tiden populære sanger. Jazzsko har vanligvis en skinnspalt såle som gir dansefoten mer frihet til å bøye og bevege seg. På grunn av den positive musikken, dramatiske temaer og kul koreografi er det ikke vanskelig å se hvorfor dette er den mest populære dansestilen!

Moderne

Det ble sagt at det moderne ble opprettet som et opprør mot klassisk ballett. En rå dansestil, moderne dans er et uttrykk for dansernes forhold til gulvet, inkludert sammentrekningsmetoder, frigjøring og bevegelse, samt danserens pust. Moderne dansere har en rekke sko å velge mellom som gir frihet i foten mens de gir beskyttelse fra gulvet. Selv om røttene er i opposisjon til den tilsynelatende undertrykkende strengheten for klassisk ballett, er moderne og ballett nært knyttet til kompleksiteten i teknikk, koordinering og musikalitet.

Lyrisk

Selv om grunnlaget for lyrisk dans er ballett slått sammen med jazz og moderne. Det er dynamisk mens det samtidig er subtilt, og fokuserer på å formidle følelser og følelser gjennom bevegelse. Sett til populære sanger som understreker dypere følelse og følelser, som sorg, lengsel, kjærlighet og fortvilelse. Lyriske sko gir danseren beskyttelse mens de lar dem føle dansegulvet så mye som mulig. Selv om riktige danseteknikker er viktige, finnes det sanne hjertet av lyrisk i sin ekspressive natur.

Hip Hop

Hip Hop er en edgy, rå og intens urban dansestil også kjent som Street Dance. Opprinnelsen til popping, locking og crumping, Hip Hop er for det meste danset til rap, urban og ikke overraskende, hip hop-musikk. Funky, high-top dansesko brukes normalt av dansere. Det som skiller Hip Hop fra de fleste dansesjangre er at den originale gatedansen var freestyle i naturen og ikke fulgte en forhåndsdefinert koreografi. En dansestil som er åpen for personlig uttrykk, Hiphop-artister var fri til å tolke dansen på noen måte de kunne, og dette førte til mange innovative og spennende dansestiler.