Et TV-program som skapt for betting

Det finnes nesten ikke grenser for hva man kan vedde om her i verden. Fra små hverdagslige foreteelser der det bare er noen få som deltar i veddemålet til de store begivenhetene der det spillende publikum kan utgjøre mange hundre tusen personer over hele verden. Skal det i det hele tatt være noen vits i å vedde om noe så må det være slik at utfallet av det forholdet man vedder om er usikkert. At ikke det opplagt hvilken hest som kommer til å vinne eller hvilket fotballag det er som går seirende ut av stadion når kampen er over. Jo mer usikkert jo bedre er det fra et bettingperspektiv for det betyr at man ikke trenger å være ekspert på feltet for å kunne prikke rett vinner.

I så måte er TV-programmet Skal vi danse glimrende for spilleformål. Det er et program som trekker et stort publikum og noe av det som er så spennende med det er at det er nesten umulig å kunne forutse hvem det er som kommer til å gå seirende ut av konkurransen. For vinneren er jo slett ikke nødvendigvis den som til slutt viser de beste danseferdighetene – i så fall hadde de vært enklere å tippe vinneren. Den som vinner er jo den som både viser en imponerende utvikling når det gjelder danseferdigheter og vinner størst sympati ute hos publikum. En kjendis som har mange tilhengere ute blant publikum kan gjerne innkassere massevis av stemmer bare på populariteten sin helt uavhengig av om prestasjonen på dansegulvet er noe å skryte av eller ikke.

I motsetning til veddemål i galopp og trav eller innen fotball, så stiller i prinsippet alle likt. Det er ingen som har spesielle kunnskaper eller innsideinformasjon som gjør at de har bedre forutsetninger for å prikke vinneren enn andre.