Ulike typer dans

Ballett

Ballettdansen har sitt opphav fra Italia. Begrepet ballett betyr å “danse“. Dette er vanligvis akseptert over hele verden som en av de mest kunstneriske formene for underholdning som nytes av alle aldre. Denne dansen er kombinasjonen av koreografi og kunst, scenisk design, lyssetting, kostyme, grasiøse bevegelser med lett klassisk musikk. I disse dager er den tradisjonelle ballettdansen erstattet med nye moderne former for ballettdansstiler. Noen av formene for ballettdans er klassisk ballett, samtidsballett, nyklassisistisk ballett osv. Denne typen dans er ikke vanskelig å lære når du først har identifisert lidenskapen din for den.

Bharatnatyam

Bharatnatyam er en indisk klassisk danseform som har sin opprinnelse i Tamil Nadu. Det er en danseform som praktiseres av både menn og kvinner. Den er kjent blant alle for sin ømhet av grasiøse uttrykk og besittelser og skjønnheten til dansetrinnene. Dansere bruker fotlenker mens de opptrer, som består av en rekke kobberklokker festet. Dansere må utmerke seg i kunsten med perfekt ringing av bjeller i anklene og må også ha skikkelig kontroll over det. Bharatnatyam er en av de velkjente dansetypene i India.

Kathak

I typer indisk dans er Kathak en som har sin opprinnelse i det nordindiske landet. Blant de mange dansenavnene er Kathak en vakker kunstform. Nomadiske barder i det gamle Nord-India er kjent for å legge grunnlaget for denne danseformen. De var kjent som historieforteller eller Kathakars. Utøverne bærer vanligvis det berømte Lehenga Choli-kostymet mens de danser. Selv kobberklokkene brukt i Bharatnatyam brukes i denne danseformen.

Break Dance

Breakdance, også kjent som en street-dans, ble utviklet av Puerto Rican Youths og afroamerikanere. Denne danseformen består av fire store bevegelser – kraftbevegelser, down rock, top rock og freezes. Dette er en moderne type dans som involverer abstrakte kroppssteg, som kanskje formidler noe eller ikke. Det praktiseres vanligvis av ungdom.

Løvedans

Løvedansen er den tradisjonelle danseformen for kinesisk kultur. I denne formen for dans, bærer utøverne løvekostymer og etterligner bevegelsene og stilene til en løve. Denne typen dans er fantastisk å se på og er helt forskjellig fra en annen danseform fordi du vanligvis ikke kan se personen bak kostymet i denne formen.

Steppe

I denne danseformen må man banke skoene på tregulvet. Skoene er laget av en metallisk såle på hælen og tåen som letter bankelyden. De to kjente steppdanstypene er Broadway-tapp og Rhythmic tap. Tapdans gjøres også i Cappella-stil der utøvere må opptre på musikk laget av tapping.