Glem ikke dansepartneres betydning

Uten de mange kjendisene som stiller opp, i konkurransen Skal vi danse på TV 2, hadde neppe programmet hatt noen fremtid. Det er de som bærer programmet og gjør at media rapporterer om smått og stort i løpet av den perioden konkurransen varer. Likevel er det andre aktører som kanskje er vel så viktige, men som ikke får den samme oppmerksomheten. Og da er det naturligvis kjendisenes dansepartnere det siktes til. Hvorvidt valget av dansepartner påvirker vinnersjansene og dermed oddsen for de som spiller på vinner, skal være usagt.

Det kan imidlertid ikke være tvil om at en god kjemi mellom kjendis og den partner vedkommende får seg tildelt øker sjansene til å komme langt i konkurransen. Men akkurat den type innsikt er noe utenforstående ikke får for mens kamera går er det alltid tilsynelatende harmoni mellom de to.

Dyktige dansere og pedagoger med egne karrièrer

Partnerne er lang rekke meget dyktige dansere som få eller ingen har hørt om før de dukker opp i Skal vi danse, men som ofte har meget habile prestasjoner å vise til fra dans og scene. Folk som ikke bare er dyktige dansere, men også dyktige og tålmodige pedagoger. Det kreves dersom man skal klare å utvikle kjendiser uten hverken danseerfaring eller -talent til danseløver og -løvinner i løpet av noen uker. Det er nok ikke så mange som tenker på hvilken innsats som ligger bak de prestasjonene som vises på skjermen. For æren er ikke bare kjendisenes, men like mye instruktøren og partnerens.

Enkelte av de danserne som er med som partner til kjendisene blir etter hvert selv hva man kan kalle kjendiser. Ja, det er nesten slik at enkelte partnere er mer kjent blant publikum enn enkelte av de såkalte kjendisene. Et slikt eksempel er Egor Filipenko som har ledet flere kjendiser til seier og som selv etter hvert «fikk opprykk» til dommer i 2016.