TV-program og veddemål

Spill og veddemål blir mer og mer vanlig i tilknytning til TV-program og det er kanskje ikke så rart. Det er veldig mange som synes det spennende og moro å spille og med moderne informasjonsteknologi er det jo blitt så veldig mye enklere å arrangere veddemål som mange kan delta i. Og ikke bare er det slik at mange kan delta, men resultatene kan jo deles med alle på real-tid. Takket være Internett kan alle som vil følge med på hvordan oddsene ligger og hva en femmer på den eller den kommer til å gi i gevinst dersom satsingen slår til.

Hva er det så som kjennetegner et TV-program som fanger spillere og spillarrangørers interesse? Jo for det første bør det være program som ses av veldig mange mennesker. Alle er ikke interessert i å spille, men er antallet seere stort så er også sannsynligheten stor for at det blant disse finnes et tilstrekkelig stort antall spillere eller potensielle spillere til at det lønner seg å sette opp et spill. Dessuten må programmet inneholde et klart definert konkurranseelement slik at det finnes noe man kan spille om. Videre bør det være slik at alle som deltar i konkurransen, eller i alle fall de fleste, har en viss sjanse for å vinne. Finnes det for opplagte favoritter er det liksom ikke så mye å spille om.

Ser man på disse kriteriene så er det i alle fall to TV-program som skiller seg ut i en betting-sammenheng. Det kanskje mest soleklare eksempelet er Eurovision Song Contest. Massiv internasjonal interesse, mange potensielle vinnere og et veldig klart definert konkurranseelement. Det er det også i det stadig like populære Skal vi Danse. Selv om antall seere av naturlige grunner bare er en brøkdel av det ESC kan oppvise så er det mange som gjerne vil være med å vedde på hvem som blir årets vinner.