Forskjell på å tro og på å ønske

Skal vi danse har fått et nesten utrolig gjennomslag i Norge og hver kveld når programmet sendes har mellom syv og åtte hundre tusen nordmenn benket seg foran skjermene for å heie frem sine personlige favoritter blant de ti kjendisene som stiller opp med hver sin makker. Det er ikke vanskelig å forestille seg at det foregår veddemål over en lav sko i TV-sofaene rundt omkring i de tusen hjem. For nettopp fordi at det alltid dreier seg om kjendiser så sier det seg selv at folk har bestemt seg for hvem de har som favoritter lenge før de sett noen av dem danse.

Forskjell på å tro og på å ønske

Men som det som oftest er når man skal satse penger på en vinner så er det forskjell på hvem man ønsker skal vinne og hvem man tror skal vinne. Gjelder det spill så er det fornuften som må være styrende. Å gå helt og holdent på følelser gir veldig sjelden uttelling. I så måte er Skal vi danse helt perfekt. Man kan jo gi uttrykk for hva man tror når man setter penger på en vinner hos en av de mange online betting-tjenestene og samtidig uttrykke hvem man ønsker skal vinne når man ringer inn og avgir sin eller sine stemmer under programmet.

At folk har sine personlige favoritter som de stemmer på helt uavhengig av hvorvidt de presterer bar eller ikke på dansegulvet er med på å gjøre programmet spennende. Man ser for eksempel ikke sjelden at en deltaker ryker ut ganske tidlig i konkurransen til tross for at vedkommende har imponert stort og innkassert høye poeng hos dommerne. Forklaring er ganske enkelt den at vedkommende ikke har mange nok personlige fans der ute. Motsatt ser man ofte at populære personligheter kan ta seg videre gang etter gang selv om danseprestasjonene skulle tilsi at de hadde røket ut i første omgang.