Ballroom Dances

Disse dansene begynte å vises først i Italia, i løpet av de første årene av renessansen. Populariteten til denne typen underholdning feide raskt over Europa, USA og verden. Selv om mange andre enklere og lettere formede typer danser førte til at balldansene mistet noe av sin innflytelse, begynte moderne verdensomspennende dansepublikum å gjenopplive disse udødelige dansene i stadig økende tempo.

Vals

Denne grasiøse og langsomme dansen på to personer ble først introdusert på midten av 1800-tallet og ble sterkt populært av musikken til den berømte komponisten Johann Strauss. I dag representerer denne dansen gullstandard og den mest berømte dansen til ballsalene rundt om i verden.

Wiener Waltz – Original form for vals, først utført ved de italienske domstolene, huskes i dag som Wiener Waltz. Det skiller seg fra den mye mer berømte “English Slow Waltz” ved å ha mye raskere 180 slag i minuttet og var den første som introduserte “lukket hold” mellom utøvere.

Tango

Denne dansen ble opprinnelig opprettet i den argentinske regionen Rio de la Plata, og er i dag kjent av mange av dens variasjoner (argentinsk tango, uruguayansk tango, Finish Tango og to typer ballroomtango – standard og amerikansk) og den fascinerende sensuelle og energiske stilen.

Cha-Cha-Cha

Denne utrolig rytmiske dansen som ble opprettet i Latin-Amerika klarte å smelte sammen både de langsomme og veldig energiske bevegelsene, noe som gjorde den til en øyeblikkelig hit blant danserne rundt om i verden.
Rumba – Populariteten til denne kubanske dansen kom fra fokuset på sensuelle hoftebevegelser fra dansepartnere. Siden etableringen på 1930-tallet ble mange typer Rumba opprettet, spesielt kubansk Rumba (med stilen til de afrikanske slaver som skapte den), katalansk Rumba (med spansk smak), Flamenco Rumba og afrikansk Rumba.
Samba – Samba er en kjent dans og musikalsk sjanger som har sin opprinnelse fra kysten av Afrika og Brasil. I dag betraktes smittsom rytme av Samba som den nasjonale dansen i Brasil, og den berømte brasilianske karnevalet samler millioner av Samba-dansefans hvert år.
Mambo – Denne kubanske dansen som følger musikken med samme navn, ble introdusert på 1930-tallet, og klarte raskt å få popularitet med bedriftene til kjente musikere og dansere som Perez Prado, Benny Moré, Tongolele, Adalberto Martínez, Rosa Carmina og Lilia Prado .

Quickstep – Letthjertet og rask bevegelse, kraftige former og synkoperinger, representerer kjernestilkarakteristikkene til Quickstep, en av de mest populære balldansene i dag i verden. Opprinnelig utviklet på 1920-tallet dansescene i New York og Karibia, som en kombinasjon av dansene som Charleston, en langsom variasjon av Foxtrot, Peabody, shag og ett trinn. Den glatte og glamorøse versjonen av quickstep som danses i dag over hele verden til 4/4 musikkslag på 48-52 tiltak per minutt ble standardisert i 1927.
Jive – Jive er en av de fem mest populære latinske dansene og er også kjent under navnene swing, boogie eller boogie-woogie. Det regnes som en av de livligste av alle latinske danser, og fremmer den glade og bløffe typen forestillinger, med mye knebevegelse og hoftegynging. Den offisielle ballroom jive-variasjonen som ofte danses med en hastighet på 176 slag per minutt ble formalisert på 1990-tallet.
Bolero – Bolero er en argentinsk dans, men den har også forskjellige internasjonale varianter med samme navn som kommer fra Cuba og Spania. Dagens populære ballsalversjon av denne dansen er basert på den kubanske boleroen, og den er også kjent under navnet “rumba”. Denne 2/4 eller 4/4 musikken med et tempo på rundt 120 slag per minutt som er kjent over hele verden.