Slik får du mest mulig ut av rettelser – selv om du deltar i klassen nesten

7 måter å få mest mulig ut av en mentor

Gjennom hele sin karriere, koreograf d. Sabela grimes har stolt på en rekke forskjellige mentorer. En ga forbindelse for hans flytting til Sør-Afrika. En annen plantet frøet for å lage konsertdans, og enda en hjalp ham med å utvikle en dypere forståelse av dans utenfor bevegelsespraksis.

“Når jeg tenker på dette ordet “mentor”, tenker jeg på samtykkeveiledning,” sier grimes, nå førsteamanuensis i praksis ved USC Glorya Kaufman School of Dance. “Det er en ansvarlighet som deles.”

Å bygge en dansekarriere er aldri så lett som du vil at den skal være, påpeker Ashley Werhun, en tidligere moderne ballettdanser som var med på å grunnlegge mentorplattformen Mentorly. «Mentorer hjelper deg med å se ting du ikke vurderte», sier hun. Hvis noen er sjenerøse nok til å gi veiledning, sørg for at du får mest mulig ut av mentorskapet.

Paris Opéras mangfoldsrapport foreslår skritt mot et mer inkluderende selskap

Fem år etter at Benjamin Millepied ble møtt med voldsom motstand for å bringe opp rasistisk praksis innen Paris Opéra Ballet, anerkjenner det franske selskapet endelig sin mangel på mangfold. Denne uken publiserte Paris Opéra en offisiell rapport med anbefalinger, bestilt i kjølvannet av fjorårets raseoppgjør og økt støtte til Black Lives Matter-bevegelsen. På den tiden oppmuntret det verdensomspennende presset for sosial rettferdighet en gruppe svarte og asiatiske ansatte, ledet av Paris Opéra Ballets fem svarte dansere, til å skrive et manifest som krevde endring. Blant problemene de tok opp var fortsatt bruk av det franske n-ordet, mangel på tights og kosmetikk for mørkere hudtoner, og fraværet av en effektiv antidiskrimineringspolitikk. Paris Opéras nye generaldirektør, Alexander Neef, som kom i september fra canadian Opera Company, mistet ikke tid til å tilby støtte, og utnevnte historikeren Pap Ndiaye og embetsmannen Constance Rivière til å lede en uavhengig revisjon. Dansere blir lært å ta rettelser fra sin første dag i studio. Faktisk kan noen hevde at din evne til å bruke tilbakemeldinger betyr mer enn hvor høyt développéen din er eller hvor mange piruetter du kan piske ut. Men hvordan kan du gjøre deg selv til en mer coachable danser? Akkurat som teknikken din, krever det trening. Når du går inn i et collegeprogram, forventes det at du tar mer eierskap til treningen din og fokuserer på å utvikle artisteriet ditt, ikke bare det grunnleggende. Og i dag er det den ekstra nyheten om å navigere virtuelle bevegelsesklasser. Når den Los Angeles-baserte danseren Amanda Tran forlater sin andre jobb som Pilates-instruktør, føler hun seg ofte utarmet. «Å gi så mye følelser, fysikk, lykke og energi overfor kundene blir supertømmende», sier hun. Trans dager – en blanding av dans i frilansprosjekter og undervisning i Pilates-klasser – kan være så drenerende at hun gjør kvelden sin pendle til en provisorisk meditasjon for å komme seg. Som Tran utvider mange dansere karrierene sine til treningssermen for å støtte seg økonomisk, spesielt i COVID-19-æraen. Det høye nivået av fysisk og mental energi som begge karrierer krever, kan gjøre dansere i faresonen for skader og utmattelse. Men med riktig tilnærming kan en treningsjobb utfylle en dansekarriere på en bærekraftig måte.