FORDELER MED DANS

Dans er en stor lav effekt trening

Hvis ideen om løping eller sykling gjør knærne vondt, dans er en mildere form for cardio verdt å prøve. Mange typer dans er lav-effekt, noe som er gode nyheter for leddene dine. Fabio Comana, en treningsfysiolog med National Academy of Sports Medicine (NASM), dans forbedrer ikke bare komponenter av generell kondisjon, inkludert kardiovaskulær utholdenhet og kroppssammensetning, men kan også hjelpe din muskuløse utholdenhet.

Dans inkluderer et fellesskap

Dans er ikke bare gunstig for din fysiske helse, men også for din mentale helse. Følelser av ensomhet kan reduseres bare ved å delta på en danseklasse i nærheten av deg. Etter hvert som du tar flere klasser og møter nye mennesker på flere arrangementer, vil du komme nærmere de i samfunnet ditt som deler den samme kjærligheten til bevegelse og bygger livslange vennskap. Hvis du nøler eller er redd for å delta, bare vet at alle er velkommen til nykommere spesielt på San Juan Dance Club – selv om du tror du har to venstre føtter.

Dans bidrar til å redusere depresjon og angst

Selv om det ikke er så enkelt som å danse deg til lykke, kan dans bidra til å redusere symptomer på depresjon og angst for noen mennesker. I denne metaanalysen av 23 studier vurderte forskerne effektiviteten av dansebevegelsesterapi (DMT) og bruk av dans som terapeutisk behandling av helserelaterte psykiske problemer. Resultatene fant at”DMT og dans er effektive for å øke livskvaliteten og redusere kliniske symptomer som depresjon og angst.” Etter hvert som vi blir eldre, endres våre kognitive evner. Forskere har lenge lurt på hvordan å beskytte hjernen mot aldring, og en studie spesielt tyder på at dans kan redusere forverring i hjernen. I en studie publisert i Frontiers in Aging Neuroscience, hadde voksne som deltok i danseklasser tre ganger i uken mindre slitasje i hjernen enn de andre gruppene. Flytte, le og tilbringe tid med venner området alle bidragsytere til en sunn livsstil som dans gir. Få danseskoene dine, og gjør deg klar til to-trinns vei til bedre helse,