Tshawe Baqwa til topps

Guri Solberg og Tommy Steine var programledere de to første sesongene, men da programmet kom til sesong 3 ble Tommy byttet ut med Kristian Ødegård. Intet dårlig valg for han visst jo virkelig hva det å delta i Skal vi sanse innebærer. Han var jo vinner av den foregående sesongens konkurranse. En dreven TV-mann i tillegg, så at han skulle gjøre en god jobb var det ingen grunn til å tvile på. Han fortsatte forresten som programleder de to neste sesongene også. Den første sammen med Guri Solberg – som altså til sammen gjorde fem sesonger – og den andre med Pia Lykke.

Et meget sterkt startfelt det året

Den tredje sesongen som gikk av stabelen høsten 2007 hadde et veldig sterkt startfelt. Mange av deltakerne hadde både de fysiske forutsetningene og personlige utstrålingen som skulle til for å hale i land seieren. For hva sies om navn som skuespilleren Mari Maurstad, den alltid like kjekke og blide sørlendingen og syklisten Dag Otte Lauritzen og den vakre missedronningen Mona Grudt? Å sette pengene på disse ville neppe gitt veldig stor uttelling.

Da var det nok heller slik at man ved å sette pengene sine på radio- og TV-profilen Jostein Pedersen eller den stadig like omskrevne transvestitten Esben Esther Pirelli Benestad (som forresten er fra samme by som nevnte syklist) tok en betydelig større sjanse. På den annen side hadde helt sikkert uttellingen blitt veldig god dersom Pedersen hadde hengt med helt til slutt. Men det gjorde han altså ikke.

For den som gikk av med seieren var artisten Tshawe Baqwa også kjent som halvparten av Madcon. Det var sikkert mange som hadde satt pengene sine på ham for han var åpenbart folkets favoritt for selv om motstanderen i finalen, Mona Grudt, fikk flest poeng av dommeren så fikk han flest stemmer av publikum.